Tron på Jesus förvandlade livet

catrhin
Bild: Cathrine tillsammans med Kerstin. Du kan läsa berättelsen om Kerstin här.

Cathrine Lindh började med chi gong för att få kraft under en depression. Det ledde henne till den ena new age-formen efter den andra. Men hon hittade varken kraft eller glädje. Först när hon ropade till Gud i förtvivlan började saker att hända. Hon kom till en Alphakurs och fick uppleva hur tron på Jesus förvandlade livet.

– När jag var liten gick jag till söndagsskolan och deltog på de barnläger kyrkan hade. Men familjen var inte kristen så hemma fick jag ingen kristen vägledning.  
Under hela sin uppväxt kände Cathrin en stor längtan efter villkorslös kärlek. För att få den kärlek och bekräftelse hon djupast inne längtade efter arbetade hon hårt för att alltid vara duktig och att göra rätt för sig.  
Efter skolan började hon arbeta och fortsatte i samma spår som förr. Hon drev ett eget företag samtidigt som hon var småbarnsmamma. Inte nog med det. Hon var också aktiv inom politiken och satt i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och miljö- och byggnämnden. Men i samma veva hamnade hon i en skilsmässa.  
Cathrines kropp klarade inte av detta fullspäckade liv och till slut hamnade hon i utbrändhet. På den tiden var inte diagnosen utbrändhet något känt sjukdomstillstånd. När hennes hjärna slutade att fungera trodde man till en början att hon hade fått en stroke.  
Sjukvården skickade henne, trots detta, till Umeå stressinstitut. Där undersökte de henne och konstaterade att hon inte hade någon stroke, utan var utbränd. Det var ingen tvekan om att hjärnan var skadad av den stress hon hade utsatt sig för. Cathrine klarade inte av ljud, rörliga bilder och kunde inte heller läsa vid den tidpunkten.

Hamnade i depression
– På grund av detta hamnade jag i en djup depression och efter några år ville jag inte leva längre.  
I hopp om att må bättre började Cathrine med chi gong (chi betyder kraft).
– Jag gick på två utbildningar som varade flera dagar åt gången. Vi fick lära oss hur vi skulle andas och röra oss, som exempelvis apan, björnen och hunden, förklarar hon.  
Cathrin upplevde ändå inte att hon blev bättre utan sökte vidare och fick höra om behandling genom healing. Sagt och gjort. Cathrin åkte i väg på en behandling som pågick i flera timmar.
– Jag fick också aromterapi på plats. Speciell musik spelades och stenar lades på min navel, i mina så kallade olika chakran.  Sökandet fortsatte eftersom hon fortfarande inte hanterade sitt liv.
– Jag kände att jag ville ta mitt liv ändå, trots alla behandlingar och kurser. Jag mådde så dåligt att jag inte orkade ta hand om mina egna barn. Detta pågick under flera veckors tid.

Ropade till Gud
– När min före detta man ringde och sa att jag måste ta hand om mina barn så kände jag att jag inte hade något val och sträckte upp mina händer och ropade till Gud: ”Om du finns så vill jag att du hjälper mig. Hjälper du mig och gör mig frisk så lovar jag att jag ska tro på dig.”
– Samma eftermiddag började jag be den enda bön jag kände till: ”Gud som haver barnen kär...” På kvällen inser Cathrine att allt har gått bra, barnen har fått mat. Och på morgonen vaknar hon upp och känner sig glad, en glädje som hon inte har haft på många år.

Började på Alphakurs
Leende fortsätter Cathrine att berätta:
– Jag började diska och ta itu med mitt hem. Ni anar inte hur det såg ut, det var bedrövligt. Men jag fick ork. Gud hör bön och har sådan omsorg.  
Gud ledde därefter Cathrine till ett samtal med sin granne som var kristen, vilket hon inte visste då.
– Han frågade mig, ute vid soptunnorna: ”Hur har du det ställt med Gud?” Jag fick berätta att jag nu förstod att Gud finns, på grund av det som hade hänt. Grannen gav mig rådet att börja på en Alphakurs, vilket jag gjorde. Den kursen pågick flera veckor och jag fick steg efter steg lära mig mer om kristen tro, vem Jesus är och vad han faktiskt betyder för oss.
– Från det nyandliga hade jag lärt mig att alla böner når upp till samma Gud, oavsett vilken Gud man ber till. Så från början blandade jag den kristna tron och det nyandliga. Men ju mer jag fick lära känna Jesus insåg jag att man inte kan mixa den kristna tron och nyandlighet.  

Ett förvandlat liv
Idag har Cathrine ett förvandlat liv. Hon jobbar åt Missionskyrkan på heltid. Tillsammans med sin man Håkan Lindh åker hon runt och vittnar och sjunger om Jesus. I sin hemförsamling håller hon i Alphakurser, där hon får leda människor till Jesus.
Barnverksamheten är också något Cathrine vill utveckla i församlingen. Hon har blivit välsignad med en stor familj och underbara barn och barnbarn som hon gärna tar hand om.
Stressen är något hon alltid måste vara vaksam över, så att hon inte hamnar under den igen, men till skillnad från förr så har Cathrine nu den helige Ande som hjälper henne.

Jenny Andersson   Med tillstånd av tidningen Inblick.

INBLICK är nyhetstidningen som beskriver omgivningen utifrån den lilla människans perspektiv. Med tyngd i kristna opinionsfrågor och tydligt ställningstagande för "dessa mina minsta" förmedlas nyhetsreportage med socialt fokus. I varje veckas tidning finns dessutom flera härliga reportage om vad Jesus gör i vanliga människors vardag. Kommer ut på torsdagar. Innehåller utförlig TV-bilaga från Kanal 10 och Kanal 10 Norge.